Velgen en Banden

Al onze lichtmetalen velgen zijn ontworpen om de uitstraling van je Ford een boost te geven. De originele lichtmetalen velgen worden in iedere stap van het ontwerp- en ontwikkelingsproces getest op duurzaamheid, kracht en kwaliteit. Dit betekent dat ze aan onze hoogste kwaliteitsstandaarden voldoen. Voor elk model zijn er complete velgensets beschikbaar. Dit is een set van lichtmetalen velgen inclusief zomer, all-season of winterbanden.

Wanneer kan ik het beste mijn winterbanden laten monteren?

Zodra de temperatuur onder de 7˚C komt presteren winterbanden beter dan zomerbanden. Daarom worden de meeste winterbanden rond oktober/november gewisseld. Jouw zomerbanden kunnen bij ons gedurende de winter in opslag. Rond maart/april, als de winterperiode afgelopen is, staan we klaar om jouw zomerbanden te monteren. Jouw winterbanden kunnen dan bij ons in opslag. Langer doorrijden op jouw winterbanden bij hogere temperaturen zorgt voor snellere slijtage en wordt daarom afgeraden.

In welke landen zijn winterbanden verplicht?

Winterbanden zijn, ook in de Benelux, geen overbodige luxe. In een aantal landen in de Europese Unie is het verplicht om met winterbanden te rijden. Het niet gebruiken van winterbanden kan een reden zijn voor een boete, strafrechtelijke vervolging en mede aansprakelijkheid bij ongevallen. Hieronder volgt een overzicht wanneer en onder welke omstandigheden winterbanden verplicht zijn. Bereidt jouw reis altijd goed voor en zorg dat je goed uitgerust op weg gaat. Voor wintersporters is het naast winterbanden bijvoorbeeld verplicht om sneeuwkettingen te monteren wanneer er sneeuw ligt op de pas naar jouw eindbestemming.

  • Duitsland (verplicht bij winterse omstandigheden zoals sneeuw(modder), ijzel en gladheid)

  • Frankrijk (verplicht bij bord)

  • Italië (verplicht bij bord)

  • Luxemburg (verplicht bij winterse omstandigheden zoals sneeuw(modder), ijzel en gladheid)

  • Noorwegen (verplicht van 1 november tot 1 mei)

  • Oostenrijk (verplicht van 1 november tot 15 april)

  • Tsjechië (verplicht bij bord van 1 november tot 1 mei)

  • Zweden (verplicht van 1 december tot 1 april)

  • Zwitserland (verplicht bij bord)

Bandenhotel

Zodra de lente aanbreekt, laat je jouw zomerbanden weer op de auto monteren. Tot die tijd kan je de zomerbanden laten ‘logeren’ in ons Bandenhotel. Het Bandenhotel is een full service dienst; inclusief opslag, transport en verzekering. Veilig, comfortabel en zorgeloos. Wij kunnen jou dit aanbieden voor slechts €85,- (de wissel en een half jaar opslag).

Laat jouw banden checken, zodat je veilig op weg kan! Banden zijn het enige contact tussen jouw Ford en de weg. Ze zorgen voor grip onder alle weersomstandigheden en bepalen voor een groot deel het weggedrag. Goede banden zorgen voor meer veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Bekijk onze voorraad

Occasions

Werkplaats afspraak maken

Werkplaats

Neem contact met ons op

Bel nu